уторак, 8. фебруар 2011.

Zagrevanje i skijališta

Postovani Gosp. Marinkoviću, U drugom delu razgovora o globalnom zagrevanju u emisiji “Ćekajuci vetar”, od 30.01.2011, Vasa sagovornica je bila vise nego odlična. Stručno a sasvim jasno je objasnila i teze teorije o klimi. Pomenula je topljenje glečera i u Evropi i probleme skijališta tamo, pojave klizisšta po svetu itd. Šteta što niste predvideli uključenje slušalaca. Hteo sam da pitam zašto onda ova država uništava naše planine i prirodna dobra radi skijališta, seće sume zbog njih, uništava izvore vode i tresetišta.
Država sa svojim neodgovornim ministrima radi baš sve suprotno od onog sšo je sagovornica rekla. Ministri krše član 74 Ustava Srbije. Građjani treba to da znaju. To što se ljudi zadovoljno šepure po skijalištima uz veštački sneg je razumljivo jer većinu ne interesuje budućnost i nisu informisani. Zaista bi o ovome trebalo porazgovarati u vašoj emisiji a na osnovu sjajnih argumenata Vaše gošće, dr Verice Gburčik, magistrice meteorološke medicione.

Miroslav Demajo
Beograd

PS.
Ovo  pismo je objavljeno u emisiji Radio Beograd 2, Ekološki magazin “Čekajući vetar” , 06.02.2011.god. odmah na početku emisije oko 8:10 sati.

Urednik je objasnio da direktnog ukjučenja slušalaca nije bilo, s obzirom da je iz tehničkih razloga, emitovan snimak razgovora.

Ja sam se Uredniku zahvalio što je imao hrabrosti da objavi ovo pismo.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis