понедељак, 31. јануар 2011.

Još jedan napad na prava građana

U listu „Blic“ od 25.01.2011, str.8 u kratkom članku pod naslovom „Nezakonita taksa“ ,  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitiu podataka ličnosti, apeluje na lokalne vlasti da odustanu od naplate taksa od strane građana kada se obraćaju ovoj kancelariji.
Naplate takse za pristup ovoj kancelariji bi bio poslednji udarac na elementarna demokratska prava građana u ovoj zemlji. Ova korisna kancelarija bi svakako imala mnogo manje posla da se država i njeni organi sami drže zakona koje donose a ne sprovode.

Ovakva taksa bi bila dovoljna da se konačno promeni celokupna vlast. Sećate se iz istorije kako je počela revolucija u 13 engleskih kolonija? Udario engleski kralj taksu na čaj. Ova naša potencijalna taksa nije udar na napitak već elementarnu slobodu.
Na primeru borbe za očuvanje Zvezdarske šume smo iskusili važnost ove kancelarije, retka državna ustanova koja štiti građane i njihova prava. 


Autor: MD

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis