недеља, 14. новембар 2010.

Jesenje čišćenje Zvezdarske šume

U subotu, 13. novembra, sproveli smo jesenje čišćenje Zvezdarske šume.
 U šumi se našlo svačeg: automobilskih i čak kamionskih guma, motornog ulja, delova automobilskih karoserija, delova elektro-motora, bačene odeće i tako dalje, da ne nabrajamo. Bilo je, naravno, i parkiranih autmobila tamo gde im nije mesto i gde je ulaz kolima zabranjen. Recimo, ispred dečijeg centra Zvezdani gaj i na igralištu koje pripada ovom centru.


Pogledajte foto album sa jesenjeg čišćenja Zvezdarske šume i jos jedan.
Prisustvo automobila, automobilskog i svakog drugog otpada, stvaranje brojunih divljih deponija, u Zvezdarskoj šumi, dokazuju da je ova šuma previše pristupačna motornim vozilima. Svako probijanje novih saobraćajnica, ma pod kojim izgovorom, ravno je ekološkom zločinu.Nadamo se da će početak rada komunalne policije doprineti da se stanje bitno popravi. Da će komunalna policija biti vidljiva, aktivna, prisutna na terenu i da će svojim prisustvom biti ozbiljna opomena onima koji šumu tretiraju kao otpad i smetlište.
Počev od ponedeljka 15. novembra, građani mogu telefonom da prijave  komunalne prekršaje. Brojevi telefona Operativnog centra Komunalne policije su:  011/2453-158, 011/2453-159 i  011/2432-482.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis