уторак, 9. новембар 2010.

Zvezdarska šuma na Green Screen Festu

Filmovi udruženja Zaštitimo Zvezdarsku šumu sa festivala „Deca daruju šumu“, održanog 21. marta ove godine, naći će se na programu Prvog međunarodnog festivala ekološkog filma „Green Screen Fest“
Festival će se održati u Beogradu, u Sava Centru, u periodu od 15. do 17. novembra  2010. godine,
Na programu su sledeći filmovi u produkciji udruženja Zaštitimo Zvezdarsku šumu:

- Posadi drvo (15. novembar od 16 časova, sala Amfiteatar)
- Vozić (16. novembar od 13 časova, sala Amfiteatar)
- Šteta (17. novembar od 16 časovam sala Amfiteatar)
Pogledajte kompletan program Festivala
Karte se naručuju slanjem e - mail prijave na adresu:  karta.gsf@greenscreenfest.org koja treba da sadrži sledeće podatke: 
 •         ime i prezime
•         e-mail adresu koju koristite
•         broj mobilnog telefona na koji Vas možemo kontaktirati
•         dan Festivala za koji želite kartu (15.11 ponedeljak, 16.11. utorak, 17.11 sreda ili za sva tri dana)
Jedna prijava za elektronsku dnevnu kartu važi za 2 osobe. Po slanju iste, dobićete na e-mail adresu potvrdu i elektronsku kartu sa pratećim uputstvom.
Festival organizuju Centar za unapređenje životne sredine i Biro za društvena istraživanja, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda i Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije.
Program festivala će, osim revijalnih dokumentarno – igranih filmova koji su nagrađivani na različitim međunarodnim festivalima, obuhvatiti i kratke i amaterske filmove koji se bave ekološkom tematikom. Po dva najbolja filmska ostvarenja iz kategorija kratki i amaterski film će dobiti nagrade festivala, a biće dodeljena i nagrada Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda i muzičke televizije MTV.
U saradnji sa Gete Institutom iz Beograda, tokom sva tri dana trajanja Festivala će biti realizovan deo programa pod nazivom “Klima, kultura, promene”, u okviru koga će biti prikazano 11 kratkih i dugometražnih međunarodnih filmova.
Tokom trajanja Festivala će biti organizovane edukativne radionice za decu (VII i VIII razredi osnovnih škola i srednjoškolci), na kojima će se, kroz prilagođena predavanja i praktične vežbe edukovati prisutni o prednostima reciklaže, racionalnog korišćenja energije i vode,  potrebi za zaštitom životne sredine uopšte i mnogim drugim povezanim temama. Navedene aktivnosti će se sprovoditi u Art Kafeu Sava Centra, pored Sale Amfiteatar.
Više informacija na http://www.greenscreenfest.org

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis