субота, 05. децембар 2009.

Zvezdarska šuma biće sačuvana

Autor: Z. V.
Proširenje Kliničko-bolničkog centra Zvezdara neće ugroziti Zvezdarsku šumu jer će se izvesti na prostoru koji sada zauzma ova zdravstvena ustanova.
Regulacionim planom bilo je predviđeno da se KBC Zvezdara proširi tako što će jedan njegov deo zahvatiti Zvezdarsku šumu. Do mene je došla peticija građana koji zahtevaju da se stabla u Zvezdarskoj šumi ne seku. Ranije nisam reagovao na pojedinačne primedbe jer sam smatrao da većina građana nema ništa protiv da se zbog proširenja medicinskog centra ugrozi deo šume, ali sam posle dobijene peticije odlučio da potražim mišljenje ministra zdravlja, sekretara za zdravstvo i direktora KBC „Zvezdara“. Zajednički smo odlučili da se dogradnja kliničkog centra obavi unutar postojeće parcele, a ja sam nadležnim službama naložio da promene regulacioni plan kako bi Zvezdarska šuma bila očuvana - objasnio je gradonačelnik Dragan Đilas.
Danas

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis