субота, 05. децембар 2009.

Udruženje "Zaštitimo Zvezdarsku šumu" traži izmenu Plana detaljne regulacije

Šumu ne ugrožava samo proširenje KBC-a već i niz drugih objekata čiju izgradnju predviđa, prema njihovim rečima, sporni plan detaljne regulacije.
Posle prošlonedeljne odluke gradonačlenika da se izmenom plana detaljne regulacije, čija je izrada u toku, onemogući proširenje KBC-a Zvezdara na teritoriju Zvezdarske šume, građani iz udruženja „Zaštitimo Zvezdarsku šumu" obratili su se i članovima gradskog veća.
Kako kažu, šumu ne ugrožava samo proširenje KBC-a već i niz drugih objekata čiju izgradnju predviđa, prema njihovim rečima, sporni plan detaljne regulacije. Zbog toga traže njegovu izmenu ili neusvajanje i taj zahtev, upućen članovima gradskog veća, predali su na pisarnici Skupštine grada.
Studio B 04. Decembar. 2009

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis