четвртак, 05. новембар 2009.

Telefonom protiv divlje gradnje

Nelegalnu gradnju na teritoriji opštine Zvezdara građani mogu da prijave na brojeve telefona 3405-742 i 066-66-22-000 radnim danima i vikendom od 8 do 20 časova.
Na osnovu telefonske prijave nelegalne gradnje građevinski inspektori opštine Zvezdara izlaze na teren i utvrđuju činjenice. Izveštaj o toku postupka protiv nelegalnih graditelja građani mogu da dobiju ukoliko pismenim podneskom preko pisarnice prijave nelagalnu gradnju uz adresu, ime investitora i vrstu radova, ostavljajući svoje podatke.
Pismeni podnesci mogu se predati radnim danima od 8 do18.30, a subotom od 9 do14 sati, uz uplatu republičke administrativne takse u iznosu od 200 dinara.
Organizovanjem dežurstva tokom vikenda građani će dobiti mogućnost da prijave nesavesne graditelje, koji su do sada obično koristili subotu i nedelju za izvođenje bespravnih radova.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis