петак, 27. новембар 2009.

Cenzura! Cenzura! Cenzura!

Falsifikat na televiziji Studio B
U prilogu od nacrtu regulacinog plana Zvezdarske šume, emitovanom 01.12.2009. godine u emisiji Vesti u 19 časova, u montaži je grubo falsifikovana izjava člana grupe Dejana Simonoviča, kako bi bila protumačena kao puna podrška gradonačelniku Đilasu. Pročitajte na Beda Studija B

Cenzura na TV Kopernikusu
Urednik jutarnjeg programa TV Kopernikusa gospodin Rade Ivković je ljubazno pozvao grupu građana Zaštitimo Zvezdarsku šumu da u programu koji vodi popričamo o planiranoj seči Zvezdarske šume. Naše gostovanje je zakazano za petak, 27. novembra. Međutim, našem predstavniku Zoranu Pavloviću je u poslednjem trenutku, naredbom direktora TV Kopernikus, zabranjen nastup. Jedna od urednica ove televizije je gospodinu Pavloviću predložila da govori o bilo čemu drugom, samo da ne pominje seču šume, što je gospodin Pavlović odlučno odbio.

Cenzura na RTS-u
Nešto slično se dogodilo i na RTS-u kada smo bili pozvani da u Jutarnjem programu ove televizije najavimo koncert za Zvezdarsku šumu, održan u subotu 31. oktobra. Tog puta smo pozvani u petak prepodne da bismo bili zabrranjeni u petak popodne.
Bilo zaustavljeni tekstova i u štampanim medijima.

Cenzorski jadi
Ove zbrane nas ohrabruju jer svedoče da su i vlast i njene gramzive gazde u paničnom strahu zbog istine o planiranoj seči Zvezdarske šume. Što nas više zabranjuju, to smo jači.
Zbog čega se toliko boje? Zato što i sami znaju da ono što rade nisu čista posla.
Istina se, međutim, ne da zaustaviti. Prodire svuda, kao voda.
Kako izreka kaže: Zaklela se zemlja raju da se tajne sve doznaju.
Ili kako bri rekao veliki pesnik i dramatičar Bertold Breht: Sa novih antena emituju se stare laži, istina se prenosi od usta do usta.
Neka se držači vlasti, nosači funkcija, njihove gramzive gazde i njihova medijska posluga, prisete priče U Cara Trajana kozije uši. Priča je poučna.
Jadni su naši cenzori. Još jadnija je stvar koja se brani cenzurom.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis