петак, 27. новембар 2009.

Apel gradonačelnice Pančeva

27. novembar 2009. | 13:02 | Izvor: B92, Tanjug Pančevo -- Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović apeluje na odgovorne da prestanu da ignorišu višednevno zagađenje vazduha u tom gradu.

(Foto: Beta, arhiva)
Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović zatražila je danas od nadležnih da preduzmu konkretne mere za sprečavanje daljeg zagađenja vazduha koji ugrožava elementarne životne uslove i zdravlje građana. Ona je u saopštenju zatražila i da o preduzetim merama, bez odlaganja, bude obaveštena javnost.
"Sinoćna situacija sa zagađenjem vazduha u Pančevu predstavlja vrhunac višednevne kontaminacije životne sredine. Apsolutno je nedopustiva činjenica da se svi odgovorni ponašaju kao da je sve u redu”, navela je Martinovićeva.

“Ovakvo postupanje svih nadležnih aktera smatram potpuno bezobzirnim i neodgovornim prema građanima Pančeva i prema gradu u celini", ukazala je ona.

Martinovićeva je zatražila od poslovodstava fabrika iz južne industrijske zone da odmah počnu da se odgovorno ponašaju i zaustave dalje zagađivanje.

"Pančevo više neće tolerisati ignorisanje realnosti od svih ključnih aktera u ovom procesu, kako u pogledu zagađenja, tako i u pogledu informisanja javnosti", navela je gradonačelnica.
Ona u ime građana Pančeva zahteva da odgovorni preduzmu hitne mere kojima će se sprečiti dalje ugrožavanje elementarnih životnih uslova i zdravlja građana, kao i da o tim merama bez odlaganja bude obaveštena i javnost.

Martinovićeva je najavila da će, počev od danas, do preduzimanja konkretnih mera za sanaciju nastale situacije, svakodnevno insistirati na odgovornosti svih činilaca uključenih u problem zagađivanja životne sredine u Pančevu.
B92

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis