уторак, 01. децембар 2009.

Beda Studija B

Autor: Dejan Simonović
Studio B je danas igračka i lična televizija gradonačelnika Dragana Đilasa. Program Studija B je celodnevni propagandni spot gospodina gradonačelnika.
Studio B danas počinje sa dobro jutro, nastavlja se sa dobar dan i dobro veče, završava sa laku noć, gospodine gradonačelniče.
Na Studiju B je dozvoljeno isključivo oduševljenje likom i delom Dragana Đilasa. Nemate pravo čak ni na ograde, sumnje, rezerve. Kritika je nezamisliva.
Ne čudi onda što je najgrublje falsifikovana moja izjava u prilogu o regulacionom planu Zvezdarske šume, emitovanom u utorak, 1. decembra u Vestima u 19 časova. Iz svega što sam rekao, istrgnute su samo dve rečenice: da pozdravljamo odluku gradonačelnika da se bolnica ne širi na šumu i njegovu spremnost da se založi za zaštitu Zvezdarske šume. Izostavljene su sve ograde i sve sporne tačke o kojima sam govorio.
Do priloga Studija B, moj stav prema granonačelnikovoj naglo ispoljenoj šumoljubivosti je bio oprezni optimizam. Posle priloga sam sve uvereniji da je reč o još jednoj u nizu propagandnih prevara.
Grupa građana Zaštitimo Zvezdarsku šumu će odlučiti o daljoj saradnji sa gradonačelnikovom televizijom. Što se mene lično tiče, nikakve izjave više ne dolaze u obzir. Mogu da pristanem isključivo na gostovanja uživo koja se ne mogu montirati. Uz preetodno izvinjenje zbog onoga što su napravili.
Dame i gospodo sa Studija B, slavopojke gradonačelniku ćete morati da pevate sami.
Studio B je danas senka nekada britke gradske televizije, kao što je njen glavni urednik senka nekada nezavisnog novinara Aleksandra Timofejeva.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis