среда, 30. септембар 2009.

Odgovor KBC Zvezdara

КЛИНИЧКО БОЛНИЧКИ ЦЕНТАР “ЗВЕЗДАРА “
ZVEZDARA UNIVERSITY MEDICAL CENTER
Datum: 29.09.2009.godine
GRUPA GRAĐANA
„ZAŠTITIMO ZVEZDARSKU ŠUMU“

N/r G-dina Zorana Pavlovića
G-dina Dejana Siminovića
Poštovana Gospodo
Pre svega želim da Vam se zahvalim na Vašem dopisu od 28.septembra i da izrazim svoje iskrene komplmente Vašem angažovanju i brizi za zaštitu sredine koja je naš zajednički prostor u kome boravimo i u kojoj i mi obavljamo radne aktivnosti.
U svom odgovoru molim Vas da pre svega imate u vidu sledeće činjenice:
 Kompletne ingerencije nad radom KBC Zvezdara ima Gradski Sekretarijat za zdravstvenu zaštitu I Republičko Ministarstvo zdravlja što znači da se sve odluke – počev od tekućeg funkcionisanja do razvojnih planova – podvrgavaju verifikaciji ovih institucija:
 Sadašnji rukovodeći tim KBC-a stupio je na dužnost početkom jula tekuće godine i kao jedan od svojih prioritetnih zadataka postavio je sagledavanje stanja u kome se nalaze prostor i objekti Centra a zatim i programsko definisanje srednjoročnih i dugoročnih potreba – sve zasnovano, kako na realno sagledivim potrebama, odnosno ulozi i značaju KBC Zvezdara u mreži zdravstvenih ustanova i grada i Republike, tako i na najsavremenijim svetskim iskustvima.
Preliminarna opredelenja su sledeća:
 KBC Zvezdara, koji trenutno funkcioniše na tri lokacije, iz razloga efikasnosti I racionalnosti, treba koncentrisati na jednoj, i to svakako na postojećoj u ul.Dimitrija Tucovića;
 Isto važi i za objekte – analize pokazuju da KBC treba da raspolaže sa između 600 I 650 ležaja što znači oko 50.000m2 ukupne bruto razvijene građevinske površine (približno koliko i sada) ali organizovanih u okviru jedne celine i projektovanih sa najvišim mogućim stepenom fleksibilnosti kako bi se mogla prilagođavati svim zahtevima najnovijih dostignuća iz raznih grana medicinskih usluga.
Efekat navedenog pristupa, bio bi između ostalog, i značajno povećanje zelenih površina u okviru sadašnjeg kompleksa (smanjenje Indeksa zauzetosti prostora) a eventulne dodatne površine (koje predviđa Nacrt plana detaljne regulacije) nikako ne bile narušavane novom gradnjom već brižno održavane i u istoj funkciji kao postojeće – čijem sređivanju i oplemenjavanju ćemo pristupiti sledećeg proleća.
Na kraju Vas molim da razumete da nikakvim drugim informacijama trenutno ne raspolažem a zbog izuzetno puno obaveza sam sprečen da Vam ovo sve usmeno iznesem. Takođe – i ja lično I kolektiv koji predvodim, sa Vama, kao prvim komšijama, želimo samo da razvijamo i unapređujemo prijateljsku saradnju.
S poštovanjem
KLINIČKO BOLNIČKI CENTAR ZVEZDARA
Direktor
……………………………………
Doc.Dr.Aleksandar Milošević

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis