уторак, 20. март 2012.

Seckaroši

Kako smo obavešteni iz više izvora, Zvezdarsku šumu štrpkaju izvesni seckaroši. Pozivamo ove ilegalne drvoseče da se manu ćoravog posla i da stabla Zvezdarske šume ostave na miru. Njihovo nedelo ne prolazi neprimećeno.
Molimo sve dobronamerne koji zateknu seckaroše na delu da iste fotografišu i/ili da nas obaveste na mejl zvezdaraForest@gmail.com ili mobilne 063 152 8430 i 064 297 1008. Prijave ostaju anonimne a biće prosleđene šumaru koji će protiv dotičnih podneti prijave. Naše dične drvoseče ćemo oglasiti i na ovom sajtu.

Takođe obaveštavamo, kada to već gradsko Zelenilo nije uradilo, da Zelenilo Beograd vrši redovnu sanitarnu seču, koja nije razlog za uznemirenje jer je u interesu očuvanja i obnove šumskog fonda. Ova informacija se ne može naći čak ni na sajtu tog preduzeća.
Izražavamo žaljenje i negodovanje zbog zatvorenosti Zelenila Beograd prema građanima i javnosti, koja često dovodi do nesporazuma i zabuna. Nadamo se da će se situacija popraviti i da će nadležni u ovoj ustanovi konačno razumeti da im građani i javnost mogu samo pomoći da bolje obavljaju svoj posao.

1 коментар:

  1. Анониман24. мај 2012. 21:25

    Naš mentalite odavno ima izvesnih mozdanih propusta i manjka zelje da se bilo šta očuva. Pa dokle više da se igramo sa ovo malo zelenila što nam je ostalo... Uzas jedan koliko imamo manjka poštovanja prema svemu... Drago mi je da bar ima još ljudi koji vode računa o bilo čemu... Samo tako nastavite!!!

    ОдговориИзбриши

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis