субота, 10. март 2012.

Pojela maca?

Krajem 2011. najavljeno je da će Studija zaštite Zvezdarske šume biti na dnevnom redu prve ovogodišnje sednice skupštine Beograda.
Prva sednica je bila i prošla a od Studije ni traga ni glasa. Da je nije pojela neka birokratska maca? Zato što je bila mnogo gladna? Ili iz čiste rasejanosti? Ili iz nekog trećeg, ili desetog ili ko zna kog razloga?
Studija je urađena, u tu svrhu su utrošene i neke pare. Studija je prošla i javnu raspravu. Zašto nikako da dođe do skupštine?

Kome to smeta? Ko je se to boji? Da nekome možda ne kvari neke drugačije, nimalo dobronamerne planove?
Ili se zaglavila u nekim birokratskim lavirintima, da iz njih nikada ne izađe? Ili je posredi čist nemar i nerad.
Iako skupština Beograda, mora se priznati, onako baš udarnički radi. Prvo godišnje zasedanje imala je već u martu mesecu, još ni prvi kvartak nije istekao a odbornici se svojski dali na posao. Svaka čast. To se zove marljivost. Ako ovako nastave molgli bi da zasedaju i jednom u pola godine ili jedanput godišnje. Da se, siroti, ne pretrgnu. Moglo bi da im pozli od prevelikog napora. Šta bismo onda?

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis