четвртак, 21. април 2011.

Saobraćajnice ili šuma



Podsećamo da izvesni, blago rečeno, neodgovorni ljudi i izvesne neodgovorne institucije i dalje istrajavaju na probijanju saobraćajnica kroz Zvezdarsku šumu. Da se ne zavaravamo, ostvare li svoj naum, iskasape li je saobraćajnicama, Zvezdarske šume više neće biti.
Izbor je jasan – ili saobraćajnice ili šuma.
Rambo Amadeus o probijanju saobraćajnica kroz Zvezdarsku šumu
Bićemo određeni. Za pokušaj šumocida najodgovorniji su: Direkcija za gradsko građevinsko zemljište (kao inicijator nakaradnog plana Zvezdarske šume), Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda, Urbanistički zavod, Komisija za planove i oni poslovno-preduzimački i mešetarski lobiji (da ne upotrebimo teže a tačnije izraze) koji stoje iza urbanističkog divljanja u Beogradu. Koliko da se zna.
Još jednom pozivamo beogradske vlasti da spreče satiranje i zatiranje Zvezdarske šume. Da umesto prakse rašumljavanja  zaista sprovedu Strategiju pošumljavanja.
Nećemo  ne smemo dozvoliti da se planirani šumocid sprovede u delo.
Ne damo da nas gaze.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis