недеља, 13. март 2011.

Dve hiljade igračkica nezbrinutoj deci


UG Prirodnjaci uspešno su sproveli akciju “Solidarnost za dečiju radost“ koja je otpočela 01. februara 2011 godine. U saradnji sa vrtićem „ Boško Buha“ Karaburma, OŠ „ Jovan Popović“, OŠ „ Arčibald Rajs“; OŠ „ Oslobodioci Beograda “; OŠ „Starina Novak“; OŠ „Vlada Aksentijević“; OŠ „Ivan Milutinović-Višnjica“; OŠ „Ivan Goran Kovačić“ ; Medicinska škola Zvezdara, OŠ „Veljko Dugošević“; Pravno-birotehnička škola Zemun, OŠ „Filip Kljajić-Fića“, zatim tri beogradska kluba (Energija, Namaste i Wosh) i građanskoj inicijativi, prikupilo se preko 2.000 igračkica za nezbrinutu decu.
Igračke su se prebrale, dodatno očistile, i razvrstale po ciljnim grupama.

Kao što je i planirano, (10.03.), pokloni su se uručili u četiri ustanove: Svratište u Krfskoj 7a, Zvezdara, oko 600 igračaka, Savetovalište protiv nasilja u porodici, Dalmatinska 47a, Palilula, proslediće oko 450 igračaka Sigurnim kućama, Dom za nezbrinutu decu Dragutin Filipović Jusa, Božidar Adžije 17, Vračar, primio je oko 350 igračaka, Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine, Stacionar, Zvečanska 7, Beograd primio je oko 400 igračaka, oko 200 igračaka darovalo se malim Prirodnjacima koji su učestvovali u pripremi materijala postavljenih u škole, kao i siromašnim porodicama.
Posebno smo radosni što su deca i omladina pokazali konkretnim delom solidarnost prema drugoj deci . Cilj ove akcije jeste da nezbrinuto i ugroženo dete oseti pažnju, ljubav i radost, i opet da svaki čovek krene od sebe i učini bar jedno dobro delo. Ova akcija osim nade ulila je i veru u buduće generacije
Veliko hvala dobrim ljudima sa čistim srcem na uspešno sprovedenoj akciji.
Prirodnjaci

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis