петак, 28. јануар 2011.

Drugo izdanje « Baze podataka ekoloških NVO u AP Vojvodini»

        Ekološki pokret Odžaka obaveštava javnost da je  na svom sajtu www.epodzaci.org  objavio II izdanje „ LISTE, SPISKA , ADRESARA, IMENIKA , REGISTRA, EVIDENCIJE, DIREKTORIJUMA, BAZE PODATAKA EKOLOŠKIH NVO U AP VOJVODINI“  ( «Baza podataka ekoloških NVO u AP Vojvodini»).

        Cilj izrade i objavljivanja «Baze podataka ekoloških NVO u AP Vojvodini» je  umrežavanje ekoloških organizacija, a preko umrežavanja zajednički rad na ostvarivanju «LINIJE 481» u svakoj vojvođanskoj opštini, kao i stvaranje pravnog okvira za ostvarivanje prava ekoloških NVO iz Arhuske konvencije i člana 7. Zakona o zatiti životne sredine.
        Ekološki pokret Odžaka se zahvaljuje ekološkim organizacijama i opštinama koje su dostavile podatke  za ažuriranje podataka iz I izdanja, tako da se u II izdanju nalaze podaci sakupljeni zaključno sa 22.1.2011. godine.
        Poštujući  preporuku Centra za razvoj ekološke svesti - Izvor iz Beograda, da se svi odreknu  Copyright-a ,  Ekološki pokret Odžaka poziva sve ekološke organizacije  i  ostale zainteresovane  da posete sajt Ekološkog pokreta Odžaka i slobodno preuzmu  „BAZU PODATAKA“. Ne samo da je dozvoljeno, nego je i poželjno deliti i umnožavati delo u nekomercijalne svrhe.
        Ekološki pokret Odžaka će se potruditi da II izdanje dostavi  direktno što većem broju ekoloških organizacija, ustanovama, institucijama, sredstvima informisanja i ostalim zainteresovanim.
        Ekološki pokret Odžaka se posebno obraća opštinskim upravama opština u AP Vojvodini da ovo izdanje dostavi odelenjima za zaštitu životne sredine, a takođe  i  štampa  dovoljan  broj  primeraka i dostavi ih ekološkim organizacijama sa svoje teritorije koje nemaju IT opremu.

       
Za Ekološki pokret Odžaka

Dušan R. Mirković. predsednik EPO-a     

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis