среда, 28. јул 2010.

Zaštita Košutnjaka – javni uvid i rasprava

U Sekretarijatu za zaštitu životne sredine izložen je na uvid predlog akta o prolašenju zaštićenog područja i Studija zaštite područja „Šuma Košutnjak“ u Beogradu, na teritoriji gradske opštine Čukarica.
Javni uvid organizovan je od 12. jula 2010. do 6. avgusta 2010. godine, svakog radnog dana od 11 do 14 časova, u zgradi Gradske uprave grada Beograda, 27. marta 43-45, (kancelarija 502, V sprat).
Zainteresovana lica mogu tokom javnog uvida dostaviti svoje mišljenje, primedbe i predloge Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, najkasnije do 6. avgusta 2010. godine do 14 časova.
Javna rasprava o predlogu akta o prolašenju zaštićenog područja i Studiji zaštite područja „Šuma Košutnjak“ održaće se 9. avgusta 2010. godine u sali 503, na V spratu, 27. marta 43-45, sa početkom u 12 časova.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis