уторак, 01. јун 2010.

"Ko gradi grad" u Reksu

Izložba i otvoreni razgovori o promenama urbanističkog plana biće održani u Reksu od 17. do 19. juna.
Tri izložbe na različiti način dopunjuju teme o kojima će se govoriti - "Pravo na grad", "Cities log" i "Flux ispod nas". Biće upriličena i radionica, za koju se možete prijaviti na sajtu događaja - "Ko gradi grad".
Razgovori se organizuju sa ciljem započinjanja dijaloga o stanju, smeru i učesnicima urbanog razvoja glavnog grada, pošto su različite građanske inicijative (Peti park, Zvezdarska šuma, platani) pokazale da postoji potreba, ali i sredstva da građani utiču na donosioce promena.
"Kontroverze oko promene urbanističkog plana Beograda ukazuju na potrebu za većim učešćem šire javnosti u rešavanju urbanih i prostornih problema grada. Beograd nije usamljen primer, što pokazuju slučajevi iz regiona", saopštili su organizatori "Grupa 484", "Stelt anlimited" i Kulturni centar Reks. Događaj su podržali Institut za otvoreno društvo, Fondacija Hajnrih Bel i Ministarstvo kulture Srbije.
31. maj 2010. MONDO

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis