субота, 06. фебруар 2010.

Ne bavimo se problemom legalizacije

Obaveštavamo građane i gradske institucije da udruženje Zaštitimo Zvezdarsku šumu ne učestvuje u akciji prikupljanja potpisa za peticiju čiji je predmet legalizacija objekata u Zvezdarskoj šumi i njihovo zoniranje, niti podržava tu akciju.
Naše udruženje ne učestvuje, niti podržava ni ovu ni bilo koju drugu akciju vezanu za problem legalizacije, ma od koga potekla.
Branimo zelenilo Zvezdarske šume, ne bilo čije privatne interese, niti se na bilo koji način bavimo legalizacijom. U tom kontekstu, svako pozivanje na naše udruženje, naše akcije, naše stavove, naš slogan ili naše članove predstavlja zloupotrebu i manipulaciju.
Molimo građane da pažljivo pogledaju šta potpisuju i da nam prijave svaki pokušaj manipulacije na zvezdarskasuma@yahoo.com

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis