уторак, 16. фебруар 2010.

Dobro jutro, Čedo

Prespavao je Čedomir Jovanović, predsednik LDP-a i predsednik Odbora za životnu sredinu Skupštine Srbije, nameravano kasapljenje Zvezdarske šume (njegova stranka ga je čak zdušno gurala), prespavao je i zločin nad Starom planinom, i nad Kopaonikom, i nad Rzavom i mnoga druga ekološka zlodela, nemoguće ih je sve navesti.
Eko Čeda se, ipak, sasvim iznenada, prenu iz dubokog ekološkog sna. Probudili ga bulevarski platani. Pa rešio da zakaže sednicu Odbora povodom pripreme za masovno ubistvo drveća na Bulevaru. Sednica, u formi javnog saslušanja (public hearing) održaće se, kažu, krajem ove nedelje.
Lepo je od eko Čede što se konačno probudio, protrljao oči i primetio da se nešto veoma loše događa sa životnom sredinom u gradu Beogradu. Bolje ikad nego nikad.
Očekujemo da razbuđeni eko Čeda primeti i ostale ekološke muke.
Jedna sednica nije dovoljna.
Zahtevamo niz sednica Odbora za životnu sredinu Skupštine Srbije na kojima bi se raspravljalo i o Zvezdarskoj šumi, i o Mirijevu, i o Staroj Planini, i o Kopaoniku, i o Rzavu, i o Ibru, i o Pančevu, i o Boru i svim ostalim nasrtajima na životnu sredinu.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis