понедељак, 25. јануар 2010.

Zahtevi Komisiji za planove

Još jednom zahtevamo od Komisije za planove (Komisije za rašumljavanje) da odustane od pretvaranja šumskog u građevinsko zemljište, predviđenog nacrtom DRP-a Zvezdarske šume.
Zahtevamo od članova Komisije za planove (Komisije za rašumljavanje) da se uzobilje i prestanu za birokratskim zavlačenjima i podvalama.
Zahtevamo da prisustvujemo svim sednicama Komisije za planove (Komisije za rašumljavanje) koje se tiču Nacrta plana detaljne regulacije područja gradske park-šume Zvezdara. Nemaju pravo da o javnom dobru kakvo je šuma odlučuju iza leđa građana.
Zahtevamo punu javnost rada Komisije za planove (Komisije za rašumljavanje). Zahtevamo saopštenja za javnost sa svake sednice, prosleđena medijima i objavljena na sajtu grada Beograda, u kojima bi se jasno navelo šta se razmatralo i koji su zaključci doneti. I naročito sa kakvim obrazloženjima. Na srpskom, ne birokratskom jeziku. Ako ne znaju srpski, neka angažuju prevodioca.
Zahtevamo da prekinu sa održavanjem protivzakonitih zatvorenih (tajnih) sednica.
Stvar je jasna - ko se javnosti krije, taj čist nije. Kome su ruke čiste, taj nema šta da skriva.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis