субота, 05. децембар 2009.

Italijanski ekolozi podigli Berluskoniju statuu od leda

Grupa italijanskih ekologa otkrila je na mestu nekadašnjeg Rimskog foruma u Rimu statuu od leda sa likom premijera Silvija Berluskonija, koja je programirana da se istopi 7. decembra, na dan otvaranja konferencije o klimatskim promenama u Kopenhagenu.
Zamerajući mu "mlakost" u borbi protiv klimatskog otopljavanja, italijanski ekolozi smatraju da je Berluskoni doprineo da Evropska unija na tom polju učini previše ustupaka industrijalcima, javile su agencije. "Pored učešća na međunarodnim skupovima, Italiji su potrebne koherentne političke odluke, odluke koje nisu odmah vidljive", izjavio je aktivista Grinpisa Frančesko Tedesko.
<a href='http://blic-baneri.bvcom.net/www/delivery/ck.php?n=af16989f&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE' target='_blank'><img src='http://blic-baneri.bvcom.net/www/delivery/avw.php?zoneid=14&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&n=af16989f' border='0' alt='' /></a>
"Berluskoni, ne budi glup, spasi klimu!", piše na ledenom kipu, postavljenom nedaleko od kamene statue Julija Cezara, koja tu odoleva već 2.000 godina.
Autor: Tanjug 04.12.2009.
Blic

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis