недеља, 15. новембар 2009.

Žrtvovana još jedna zelena površina

Skupština grada danas je usvojila Plan detaljne regulacije bloka između Paunove ulice, Radomira Markovića i Bulevara oslobođenja na Voždovcu. Blok je prvobitno bio veća zelena površina, ali je na njemu izgrađeno više bespravnih stambenih objekata, dok su zelene površine potpuno zapuštene i čak pretvorene u divlje deponije. Generalnim planom Beograda 2021. godine blok je prenamenjen u stambenu površinu.
Blok se prostire na 5,14 hektara i na njemu će biti izgrađeno više individulanih kuća površine od 300 do 600 kvadartnih metara, gradske vile veće površine i stambeni kompleksi. Između kuća i zgrada biće izgrađene velike zelene površine sa prostorima za igru dece, sport i rekreaciju, kao i parkinzi. Uz raskrsnicu ulica Radomira Markovića i Paunove biće izgrađeni poslovni kompleksi.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis