четвртак, 15. октобар 2009.

Kamp na Velikom ratnom ostrvu

JKP „Zelenilo – Beograd” organizovaće tradicionalni Jesenji kamp na Velikom ratnom ostrvu od 19. do 22 oktobra, u vremenu od 10 do 17 časova. U radu kampa učestvovaće studenti Univerziteta u Beogradu, Univerziteta „Educons” iz Sremske Kamenice i Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura”. Održavanje ove manifestacije ima za cilj sticanje dodatnog znanja van redovnog nastavnog programa, što doprinosi širini sagledavanja problema zaštite i očuvanja nacionalne baštine Srbije.
U kampu će učestvovati i predstavnici stručnih institucija i oko šezdesetak studenata i profesora devet fakulteta (Šumarski, Geografski, Fakultet bezbednosti, Biološki fakultet, Pravoslavna akademija za konzervaciju i restauraciju itd.)
Kamp će svečano biti otvoren 19. oktobra u 11 časova na Velikom Ratnom ostrvu. Manifestaciju će otvoriti Radovan Draškić, generalni direktor JKP „Zelenilo – Beograd”, a kao gosti su najavljeni i Goran Trivan, sekretar za zaštitu životne sredine, prof. dr Ivica Radović, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja, prof. dr Nenad Stavretović, direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Milica Grozdanić, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, prof. dr Milan Medarević, dekan Šumarskog Fakulteta i drugi.
Četvrtak, 15. oktobar 2009.
Beoinfo

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis