уторак, 22. септембар 2009.

Šumska novinarska šetnja

Pozivamo vas da u četvrtak, 24. septembra, učestvujute u šetnji kroz Zvezdarsku šumu, namenjenoj predstavnicima medijskih kuća. Šetnja će započeti u 12 sati. Okupljanje na početku ulce Vovjode Sime Popovića, iznad benzinske pumpe i prodavnice gasa.
Grupa građana Zaštitimo Zvezdarsku šumu će vam tom prilikom pokazati delove šume napadnute nacrtom regulacionog plana park šume Zvezdara. Pokazaćemo i nikada dovršeno zdanje čuvenog megalomanskog mega promašaja srpske „Silikonske doline“. Po završetku šetnje predstavićemo vam naše prigovore na regulacioni plan, kao i naše zahteve, i odgovarati na vaša pitanja.
Rezime zahteva:
Zahtevamo da se regulacioni plan povuče iz procedure, da se pokrene niz tribina na kojma bi se stručno, i uz puno učešće javnosti, raspravljalo o ovom piutanju. Da se napravi naučni snimak šumske flore i faune na području čitava Zvezdarske šume, koji bi bio osnova za bilo kakve dalje planove. Da se utvrdi sadašnji status svih delova Zvezdarske šume (ovde ima mnogo toga nejasnog). Da se maksimalno iskoriste već postojeći kapaciteti, umesto da se grade novi, nauštrb šume.
Obaveštavamo vas i da će u petak, 25. septembra, sa početkom u 10 sati, biti održana sednica skupštine Zvezdara, na kojoj će jedna od tačaka dnevnog reda biti stanje regulacionih planova na opštini, sa posebnim osvrtom na regulacioni plan Zvezdarske šume, koji je izazvao veliko uznemirenje i ogorčenje među građanima Zvezdare.
Mesto okupljanja

Srpska "Silikonska dolina"

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis