субота, 06. април 2013.

Zaturena dokumentacija

Dobili smo odgovor od Ministarstva energetike, razoja i zaštite životne sredine. U odgovoru stoji da to ministarstvo nije dalo saglasnost na Studiju zaštitu Zvezdarske šume zato što ne raspolažu dokumentacijom prethodnog Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u kom je predmetni zahtev bio u postupku!

Kakva je to država u kojoj može da tek tako nestane dokumentacija čitavog jednog ministarstva? Jesi li to zvanična dokumenta ili papirići koje svako može da ponese sa sobom ako mu se prohte (za potpalu, recimo, ili da pravi avione).
Da bismo krenuli sa mrtve tačke, Sekretarijat za zaštitut životne sredine grada Beograda će morati da morati da ponovo pokrene inicijativu. A vreme teče... Možda je to nekome i cilj. Da kupi vreme, kako bi završio neke svoje poslove.
Evo dopisa Ministarstva energetike, razoja i zaštite životne sredine.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis