субота, 27. октобар 2012.

Oprez, Zvezdarci

Zvezdarci, oprez! Urbanisti su na delu. Iz iskustva znamo šta to znači: opasnost visokog stepena.
Na javnom uvidu je generalni regulacioni plan za Zvezdaru. Nemojte propustiti da pogledate šta su nam zakuvali, možda vas čekaju neka neprijatna iznenađenja. Zahtevajte objašenjenja za sve što je nejasno, to je vaše pravo a njihova je obaveza da vam izađu u susret.
Zahtevajte da vam daju i tekstualnu verziju plana koju se nisu potrudili da naprave.
Podnesite primedbe na sve što smatrate lošim.

Sada je pravo vreme da se reaguje gde god je potrebno, kada jednom eventualna nakaradna rešenja uđu u plan, teško ih je ispraviti a još teže je suprotstaviti se njihovoj realizaciji kada do nje dođe.
Zato, Zvezdarci, svi na javni uvid!
I o vašem se interesu tu radi. Ovaj grad i ova opština su previše važni da bismo ih prepustili urbanistima i njihovoj samovolji ili pohlepi onih koji urbanistima upravljaju. Mi tu živimo.
Javni uvid je, kao i uvek, namerno oglašen što neprimetnije, da bi što manje ljudi videlo šta nam spremaju. Ne dozvolimo da to prođe tek tako.
Uvid traje do 21. novembra. Plan možete pogledati u Urbanističkom zavodu, Palmotićeva 30 (sala u prizemlju) svakog radnog dana od 9 do 18 časova.
Primedbe na planska rešenja možete da dostavite isključivo u pisanoj formi Sekretarijatu za urbhanizam i građevinske poslove, 27. marta 43-45, najkasnije do 21. novembra.
Javna sednica Komisije za planove Skupštine grada Beograda održaće se u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta 43-45 (sala 2 u suterenu) 4. decembra u 13 časova. U toku javne sednice, sva prisutna fizička i pravna lica koja su podnela primedbe u vezi s Nacrtom plana u pisanom obliku, mogu ih obrazložiti pred članovima komisije.
Zvezdarci, ostvarite svoje pravo! Utičite na svoje okruženje!

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis