петак, 16. децембар 2011.

Priznanje Uvaženi ambasador životne sredine

Udruženje "Zaštitimo zvezdarsku šumu" je izabrano za nosioca priznanja„Uvaženi ambasador životne sredine“ koje će organizacija „Ambasadori životne sredine- Environmental Ambassadors“ dodeliti pojedincima i organizacijama koji su u toku 2011. godine svojim radom doprineli zaštiti životne sredine i postizanju održivog razvoja.
Dodela priznanja će se održati u svečanoj sali opštine Savski venac grada Beograda, Kneza Miloša 69, u utorak 20.decembra 2011 god. sa početkom u 17 i 30h.

Priznanje je prvi put ustanovljeno i dodeljivano 2010. godine i proisteklo je iz aktivnostiregionalnog BELLS pokreta sa ciljem širenja primera dobre prakse kroz promociju pojedinaca i organizacija koje su bilo na lokalnom ili nacionalnom
nivou doprinele ovoj temi.
Ovogodišnja dodela priznanja će se održati u okviru uvodnog seminara „Lideri održivog razvoja Srbije“ koji su nastavak nacionalnih aktivnosti BELLS pokreta za Srbiju koji uključuju edukaciju predstavnika lokalne samouprave i organizacija civilnog društva.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis