петак, 30. децембар 2011.

Poznati aktivista za zaštitu životne sredine Judži Mijata zasadio jelku u Zvezdarskoj šumi

Autor: M. J. 27.12.2011.

Poznati aktivista za zaštitu životne sredine, ambasador mira Ujedinjenih nacija i prijatelj prirode Judži Mijata posetio je Beograd gde je u Zvezdarskoj šumi zasadio jelku sa aktivistima iz grupe "Zaštitimo Zvezdarsku šumu".



Mijata je jelku izabrao u susret predstojećim praznicima, a kako bi podstakao ljude da kupuju jelke sa busenom kako bi kasnije mogli da ih zasade.
Judži je inače veliki ljubitelj prirode i od 2007. godine je na porputovanju svetom. Do sada je obišao 11 zemalja i prepešačio više od 10.000 kilometara, a zasadio je više od 3.000 stabala . Cilj mu je da 2012. godine stigne do Londona, na otvaranje Olimpijskih igara.

Judži koji je inače veliki ljubitelj prirode do sada je prešao preko 10.000 kilometara u 11 zemalja gde je zasadio preko 3.000 stabala različitog drveća.

U Srbiju je došao zato što je čuo za patnju ljudi i prirode zbog prethodnih događaja koja su potresla naš region.

- Mnogi misle da mir postoji samo između čoveka i čoveka, ali on takođe postoji između čoveka i prirode. Naš mali učinak može da napravi veliki napredak - rekao je Mijata.

Izvor: 24 sata

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis