четвртак, 8. септембар 2011.

Rambo Amadeus: Bicikli su bolji i brži od automobila

Muzičar Rambo Amadeus apelovao je na stanovnike gradova Srbije da više voze bicikle, a manje automobile i tako doprinesu manjem zagađenju životne sredine.

- Nisam rekreativac, ja sam dresirani biciklista, što znači da koristim biciklo kao zamenu za saobraćaj- rekao je Rambo.

- Potpisujem da se u krugu dvojke, u Beogradu se biciklom sve duplo brže obavlja nego automobilom -  dodao je.

Rambo Amadeus smatra da bi stanovnici gradova i gradske vlasti trebalo ozbiljno da razmisle o biciklu kao alternativnom saobraćaju.

On je apelovao na javne ličnosti "miljenike medija" da iskoriste segment svoje popularnosti da se "uz ličnu reklamu uhvate i neke plemenite akcije da društvo bude bolje".

- Eto makar kao Rambo Amadeus, nek pomognu neku akciju, koja će nama i
našoj deci omogućiti zdraviji život. S velikim zadovoljstvom sam prihvatio da ja, Rambo Amadeus - ekološki diktaror, budem promoter akcije u kojoj će se deca crtežima boriti protiv izduvnih gasova automobila- rekao je.

Akcija se vodi u oviru "Jugo Cikling kampanje", konkursu dečjih crteža "Moj grad bez automobila", gde bi učenici nižih razreda škola trebalo da do 15. septembra na adresu Dom omladine Beograda, Makedonska 22, pošalju svoje crteže a 50 najboljih radova biće nagrađeno i predstavljeno 22. septembra na izložbi.

Blic

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis