недеља, 20. март 2011.

Zaštita Zvezdarske šume - javni uvid i javna rasprava

Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda izložio je na javni uvid i javnu raspravu predlog akta o proglašenju zaštićenog područja i studiji zaštite "Zvezdarska šuma".
Udruženje Zaštitimo Zvezdarsku šumu poziva sve zainteresovane da svojim učešćem, uvidima, primedbama i predlozima doprinesu što kvalitetnijim rešenjima.
Javni uvid će biti organizovan od 15. marta 2011. do 15. aprila 2011. godine, svakog radnog dana od 11 do 14 časova, u zgradi Gradske uprave grada Beograda, 27. marta 43-45, (kancelarija 502, V sprat).
Mišljenja, primedbe i predloge Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, mogu se podneti najkasnije do 15. aprila 2011. godine do 14 časova.
Javna rasprava o predlogu akta o proglašenju zaštićenog područja i Studiji zaštite „Zvezdarska šuma“ održaće se 19. aprila 2011. godine u sali 503, na V spratu, 27. marta 43-45, sa početkom u 12 časova.

Pogledajte i zvanični poziv Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda.

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis