недеља, 17. октобар 2010.

Zelena Debata na Beobuild forumu

U saradnji sa Gradskim Sekretarijatom za Životnu Sredinu i nevladinom organizacijom Zeleni Sto, internet portal Beobuild učestvuje u kampanji širenja ekološke svesti među građanima Beograda. U organizovanoj internet debati koja će se do kraja Novembra održati na forumu Beobuild-a, korisnici foruma će kroz javnu debatu diskutovati na temu bitnih ekoloških pitanja koja su aktuelna u Beogradu.

Pored širenja svesti o stanju životne sredine, cilj ovog projekta je stimulisanje mladih da se angažuju oko pitanja koja se tiču našeg životnog okruženja, i tako neposredno i posredno utiču na grad u kome živimo. Reč je o prvoj u nizu akcija ovog tipa koje će u budućnosti naći svoje mesto na našem portalu.

Nakon završetka internet debate, u saradnji sa Sekretarijatom za Životnu Sredinu Grada Beograda obaviće se javna diskusija na kojoj će biti predstavljeni rezultati akcije i mišljenja učesnika, što će ujedno predstavljati priliku da se dobiju odgovori na postavljena pitanja.

Ovom prilikom pozivamo sve čitaoce i posetioce portala da se uključe u debatu kako bi doprineli što kvalitetnijoj raspravi.
Link: http://www.beobuild.rs/forum/viewforum.php?id=25

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis