среда, 21. април 2010.

Beogradski sindikat - intervju za Press

Zbog ograničenosti prostora, intervju koji smo dali za Press je neznatno skraćen. Iako se sama suština nije izgubila između redova, ipak mislimo da integralna verzija ovog intervjua doslednije prenosi naše ideje.
Press: Treći album je na pomolu. Zašto tako sporadično izlaze albumi? Dugo radite na pesmama ili...?
BS: Kome nije poznato, Beogradski sindikat i nije klasična muzička grupa. Mi se, pre svega, ne bavimo muzikom profesionalno, nemamo menadžere, marketinške planove, rokove... Imamo sopstvenu izdavačku kuću, ne obavezuju nas zahtevi izdavača i tržišni tokovi. To nam je dalo mogućnost da budemo potpuno slobodni i nezavisni u stvaranju muzike i da ne pravimo razno-razne kompromise na koje je većina muzičara u Srbiji prinuđena. Nama Sindikat nije prečica do slave i para, već način da iznesemo neke svoje poruke i stavove za koje smatramo da su ispravni. Takav način neprofitnog bavljenja muzikom, vas s druge strane odvlači od iste, jer se pored toga bavite i nekim drugim poslovima od kojih izdržavate sebe i svoju porodicu. To je glavni razlog zašto Beogradski sindikat nije izdao malo više albuma. Pored toga mi pesme pišemo spontano, kad osetimo potrebu i kada smo inspirisani, i nemamo sistem razmišljanja po kome bismo morali zbog neke popularnosti da stalno štancujemo nove albume koji nemaju dušu.
Beogradski sindikat

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis