среда, 10. март 2010.

Urbanistički šnajderaj

Peticija za spas šume
Po vetru koji ujeda, pred Urbanističkim zavodom smo predstavili Urbanistički šnajderaj. Delili smo letke, potpisivali peticiju za očuvanje Zvezdarske šume. Prikazali smo kako se kroje planovi našeg grada. Predstavili smo i urbanistički plan Botaničke bašte. Plan predviđa proširenje Botaničke bašte i izmeštanje Urbanističkog zavoda. Iz ekoloških, vaspitnih i estetskih razloga.
Još jednom smo pokazali da smo spremni da u svim okolnostima branimo Zvezdarsku šumu i zelene površine našeg grada. I da se suprotstavimo onima koji na silu, uprkos svakoj logici, uprkos zdravoj pameti, pokušavaju da Zvezdarsku šumu pretvore u građevinsko zemljište i sistematski rade na uništavanju zelenila Beograda.
Pogledajte foto album

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis