недеља, 31. јануар 2010.

Peti park - uspešan zvaršetak još jedne faze projektovanja

U petak, 29.1. održana je "Javna rasprava" branilaca Petog parka, strudenata i zaintersvanih stručnjaka o budućem izgledu Petog parka. Vodila se veoma burna rasparva i diskusija o četri predložena rešenja, koju je docent Kucina na kraju, veoma uspešno doveo do kraja, tako da je napravljen koncept idejnog rešenja koje treba da bude krajnji produkt ovih zajedničkih radionica Master studija Peti park Arhitektonskog fakulteta i Građanske inicijative Peti park.
Sledeća faza je izrada konačnog idejno rešenja za Peti park. To rešenje ćemo predati Urbanističkom zavodu Beograda sa kojim smo, zahvaljujući ovoj akciji uspostavili saradnju, kako bi on bio osnova za izradu novog regulacionog plana ovog bloka.
U radu radionice sinoć su učestvovali i profesor građevinskog fakulteta Mihajlo Maletin, kao i pomoćnik šefa odeljenja za Razvoj GO Zvezdara, Vladimir Đorić.
Pogledajte tekst u Blicu
Peti park

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis