петак, 13. новембар 2009.

Ima li mesta

Kažu planeri da Gradska bolnica (KBC Zveudara) mora da se širi na račun par hektara šume. Ima li, međutim, sasvim dovoljno mesta za proširenja i u sadašnjem bolničkom krugu? Radi li se o još jednoj planerskoj laži?
Evo i fotki Gradske bolnice, pa prosudite sami. Na snimcima se vidi samo deo bolničkog kruga koi je skoro duplo veći. Sive površine su krovovi baraka koje su u tako lošem stanju da se iovako ionako moraju rušiti iz zdravstvenih i bezbednosnih razloga. Pre nego što se sruše same. Eto i dodatnog prostora za proširenje bolničkih kapaciteta, a da se ne takne šuma. Naravno, ukoliko je do toga nekom uopšte stalo. Ukoliko KBC Zvezdara nije zloupotrebljena da bi se ostvarili neki drugi ciljevi. Mogli su planeri da nađu bolje rešenje od seče šume, da su se malo potrudili. Ali nisu. Zašto? Nemar? Lenjost? Potpuna ekološka neodgovornost? Osionost nedodirljivih? Ili i nešto više od toga?
Gradska bolnica
Gradska bolnica
Gradska bolnica

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis