среда, 28. октобар 2009.

Izgradnja Petog parka

Šta želite ispod SVOG PROZORA u SVOM PARKU?
Učestvujte u anketi koju sprovode studenti master studija Arhitektonskog fakulteta koji tokom ove jeseni prikupljaju informacije od stanara zgrada koje okružuju Peti park, o budućem izgledu ovog prostora.
Studentima je potrebna saradnja sa stanarima svih generacija, i različitih potreba: deca, omladina, odrasli – zaposleni, nezaposleni, penzioneri, roditelji, vlasnici pasa, sportisti, šetači, baštovani…
Javite se arhitekti Branku Belaćeviću - asistentu sa arhitektonskog fakulteta - mentoru studenata na broj telefona 061-322-67-80, da bi vas povezali sa jednom od četiri grupe studenata koji tokom oktobra i prve polovine novembra anketiraju građane, da bi u decembru napravili predloge, koje ćemo u januaru razmatrati i od svih predloga napravili jedinstveni predlog sa kojim ćemo izaći pred nadležne organe.
Kao što smo celom Beogradu, Srbiji i Svetu pokazali kako se BRANI svoj park, pokažimo im i kako se PRAVI svoj park!
Peti park

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis