четвртак, 22. октобар 2009.

Hapšenje bivših direktora beogradskih bolnica

Beogradska policija privela bivše direktore kliničko-bolničkih centara Bežanijska kosa, Zemun i Zvezdara, osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja. Gradska sekretarka za zdravstvo Dragana Jovanović podnela neopozivu ostavku.
Policijski službenici MUP-a Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom odredili su meru zadržavanja od 48 sati Vladanu Šubareviću, Slobodanu Paunović, Đovaniju Akroljanu, Nikoli Miliniću, Jasminki Jelić, Milanu Saviću, Dobrili Vekić i Zoranu Ivankoviću, navodi se u saopštenju MUP-a.
Članovi organizovane kriminalne grupe terete se za zloupotrebu službenog položaja i vršenja teških krivičnih dela, radi sticanja dobiti. U saopštenju MUP-a navodi se da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 65.495.224,98 dinara, a na štetu budžeta grada Beograda.
Vladan Šubarević, za koga postoje osnovi sumnje da je, kao član veća Gradske uprave Beograda, zadužen za zdravstvo, u vremenskom periodu od 01.06.2007.god do 01.06.2008.god organizovao kriminalnu grupu, koja je imala za cilj vršenje teških krivičnih dela, radi sticanja dobiti.
Šubarević je za članove grupe, Slobodana Paunovića, suvlasnika i direktora preduzeća "Recipe medikal suplajz" iz Zemuna i Đovanija Akroljana, direktora predstavništva "Kedrion SPA" u Srbiji, sačinio plan delovanja i direktoru KBC "Bežanijska kosa" Nikoli Miliniću i Dobrili Vekić, pomoćniku direktora za nemedicinske poslove, direktoru specijalne bolnice "Sveti Sava" Milanu Saviću, direktoru Domu zdravlja "Milutin Ivković" - Palilula Jasminki Jelić i direktoru KBC "Zvezdara" Zoranu Ivankoviću, omogućio dobijanje sredstava za nabavku nameštaja iz budžeta Skupštine grada.
Kako se navodi u saopštenju, Šubarević je od njih zahtevao da postupke nabavke medicinskog nameštaja, sprovedu u što hitnijem postupku, izbegavajući javnost i prema strogo definisanim tehničkim karakteristikama i uslovima, čime je omogućio povlašćeni položaj u postupku javne nabavke za zastupnike italijanske firme "Vernipol" i na ovaj način zajedno sa osumnjičenim Paunovićem i Akroljanom izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.
RTS četvrtak, 22. okt 2009

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis