понедељак, 14. септембар 2009.

Rekonstrukcija umesto proširenja

Drago nam je da se konačno dovršava Klinički centar Srbije.
Pozivamo nadležne da metod rekonstrukcije primene i na KBC Zvezdara, umesto da šire bolnicu na račun šume.

Rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije počinje sledeće godine
Rekonstrukcijom Kliničkog centra Srbije, koja će početi sledeće godine i trajati do kraja 2012, biće smanjene liste čekanja u toj ustanovi, a građani će dobiti i kvalitetnije usluge lečenja, rečeno je danas na konferenciji za novinare u tom centru.
Ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao je da je osnovni zadatak svih koji rade na tom projektu da se završi posao započet pre 35 godina i istakao da će rekonstrukcijom te ustanove pacijenti i zaposleni imati bolje uslove.
– Mnogi građani ne znaju da je centralna zgrada nedovršena i prazna. Rekonstrukcijom će u najvećoj meri biti obuhvaćen neiskorišćen deo tog centra. Tu će biti koncentrisana kompletna dijagnostika, Urgentni centar koji radi 24 sata, hitan prijem i teška medicina – naveo je Milosavljević.
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da će grad olakšati sve neophodne procedure tokom radova na rekonstrukciji tog centra.
– Grad će olakšati sve procedure neophodne za radove i prenećemo Kliničkom centru objekte iz njegovog kruga koji su u vlasništvu Beograda – rekao je gradonačelnik. On je najavio i početak izgradnje Doma zdravlja u Kaluđerici, koji će biti završen za dve godine, a za šta je izdvojeno 200 miliona dinara.
Idejni projekat rekonstrukcije KCS biće završen do kraja ove godine, zatim tenderska procedura sredinom sledeće, a završetak radova planiran je do kraja 2012. godine.
Petak, 11. septembar 2009.
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1357649

Нема коментара:

Постави коментар

Šumske fotke

Srpsko - tranzicijski rečnik

Srpske televizije Tajni servis tajkunske Srbije. Jedinstveni slogan: Vaše pravo da ne znate ništa.
Još...

Elementarna logika

a. Zvezdarska šuma je zdrava, kvalitetna šuma (Posebna osnova gazdovanja šumama za gazdinsku jedinicu Zvezdara iz 2008. godine)
b. Šumovitost Beograda i Srbije je daleko ispod evropskih standarda (Šumske zajednice obuhvataju svega 11,3% teritorije Beograda, a orjentaciona je procena da bi trebalo da iznosi 27,3% površine našeg grada.)
c. Zemljište, regulacionim planom predviđeno za izgradnju i dogradnju objekata, je šumsko, ne građevinsko zemljište.
Zaključak: Seča ma kog dela Zvezdarske šume (i ne samo Zvezdarske šume) je nedopustiva.
Zašto je nekima toliko teško da razumeju elementarnu logiku?

Zvezdarska šuma video zapis